Toneelstuk

Ik heb voor mijn vroegere bedrijfje Toneelteksten.nl rond de 70 toneelstukken geschreven. 33 Toneelstukken zijn uitgegeven en te bestellen bij Toneeluitgeverij Vink.

Een klein deel van mijn totaal 33 uitgegeven toneelstukken.

Zoals je kunt lezen in het intro schreef ik meer stukken dan dat er zijn uitgegeven. De voornaamste reden is dat ik toneelstukken op maat schreef. Een toneelvereniging / club / stichting bepaalt zelf mee hoe het stuk eruit komt te zien. Zij kiezen het aantal spelers, hoeveel mannen / vrouwen, de grootte van de rollen, eventueel een onderwerp, een locatie of zelfs een heel verhaal. Ook schreef ik geregeld toneelwerken waarvan de toneelgroep de rollen bepaalde.

Mijn toneelstukken gaan van blijspelen naar thrillers naar historische- en projecttoneelwerken. Voor kinderen, jeugd, damestoneel en volwassen toneel.

Kijk op de website van Toneeluitgeverij Vink voor al mijn uitgegeven werken die daar ook allemaal te bestellen zijn.

Je kunt wel zien dat toneelstukken voor mij gesneden koek zijn. In toneelstukken kun je dan ook enorm veel kwijt. Zelfs de geschiedenis van een stad of een les / boodschap (op bijv. scholen), zoals dat gezonde voeding en bewegen enorm belangrijk zijn.

Prijzen

De kosten van een toneelstuk lopen nogal uiteen. Vooral de tijdsduur van het toneelstuk is bepalend. Daarnaast is een historisch toneelstuk een stuk duurder, aangezien hiervoor veel moet worden uitgezocht en nagekeken en het stuk feitelijk juist moet zijn. Maar ook de wensen van de toneelgroep tellen mee in de prijs. Hoe meer wensen, hoe duurder het stuk.

Basiskosten

Kort toneelstuk (tot 1 uur): € 195,-
Middellang toneelstuk (1-1,75 uur): € 285,-
Lang (avondvullend) toneelstuk (2-3 uur): € 399,-

Ik durf te beweren dat er maar weinig wensen zijn die niet in een toneelstuk door te voeren zijn. Maak dus snel een afspraak voor een uniek toneelstuk op maat.