Toneelstuk

Ik heb voor mijn vroegere bedrijfje Toneelteksten.nl rond de 70 toneelstukken geschreven. 35 Toneelstukken zijn uitgegeven en te bestellen bij Toneeluitgeverij Vink.

Een klein deel van mijn totaal 35 uitgegeven toneelstukken.

Ik schreef dus meer stukken dan er zijn uitgegeven. De logische reden, ik schrijf toneelstukken op maat. Een toneelvereniging/stichting bepaalt zelf hoe het stuk eruit komt te zien. Zij kiest het aantal spelers, hoeveel mannen/vrouwen, evt de rollen, de grootte van de rollen, evt een onderwerp, een locatie of zelfs het volledige verhaal.

Ik schrijf blijspelen, thrillers, drama’s, historische- en projecttoneelwerken. Voor kinderen, jeugd, damestoneel en volwassen toneel.

Kijk op de website van Toneeluitgeverij Vink voor mijn uitgegeven werken die daar ook te bestellen zijn.

 

Prijzen

In toneelstukken kun je enorm veel kwijt. Heerlijk! Zelfs de geschiedenis van een stad of een les/boodschap (op bijv. scholen), zoals dat gezonde voeding en bewegen belangrijk zijn.

De kosten van een toneelstuk lopen daardoor wel flink uiteen. De lengte van het toneelstuk speelt hierin mee. Daarnaast is een historisch toneelstuk duurder, aangezien ik hiervoor veel moet uitzoeken en het stuk feitelijk juist moet zijn. Maar ook de wensen van de toneelgroep bepalen de prijs. Hoe meer wensen, hoe hoger de prijs. Toch kan ik mijn prijs redelijk laag houden, omdat ik na de uitvoering de evt geschikte toneelstukken aanbied aan Vink om uit te geven.

Basiskosten*

  • Kort toneelstuk (tot 1 uur): €225,
  • Middellang toneelstuk (1-1,75 uur): €325,-
  • Lang (avondvullend) toneelstuk (2-3 uur): €425,-

    *bij de aankoop van een toneelstuk op maat is standaard 1 opvoering inbegrepen. Voor elke volgende opvoering betaal je extra (net zoals bij opvoeringen van toneelstukken die je inkoopt bij de uitgever)

Ik weet dat er maar weinig wensen zijn die niet in een toneelstuk op te nemen zijn. Maak dus een afspraak of stuur een mail met jouw wensen. Anke gaat vervolgens voor jou aan de slag met een uniek toneelstuk op maat.

Ervaringen toneelverenigingen

Veel toneelverenigingen hebben in de ruim 20 jaar dat ik toneelstukken op maat schrijf, gebruik gemaakt van deze unieke mogelijkheid. Een paar ervaringen:

Lees het interview met Petra van der Heide van Toneelvereniging Pieterzijl die een zeer bijzonder toneelstuk op maat bestelde en met haar medespelers opvoerde: Miscommunicatie en misverstanden stapelen zich op in Pieterzijl.

En nog een interview over een toneelvereniging die een speciaal toneelstuk op maat liet schrijven: Oudgedienden op de planken voor jubileum toneelvereniging Piccolo.