Toneelstuk

Ik heb voor mijn vroegere bedrijfje Toneelteksten.nl rond de 70 toneelstukken geschreven. 33 Toneelstukken zijn uitgegeven en te bestellen bij Toneeluitgeverij Vink.

Een klein deel van mijn totaal 33 uitgegeven toneelstukken.

Ik schreef dus meer stukken dan er zijn uitgegeven. De logische reden is dat ik toneelstukken op maat schrijf. Een toneelvereniging/club/stichting bepaalt zelf hoe het stuk eruit komt te zien. Zij kiezen het aantal spelers, hoeveel mannen/vrouwen, de grootte van de rollen, eventueel een onderwerp, een locatie of zelfs een heel verhaal. Ook heb ik geregeld toneelwerken geschreven waarvan de toneelgroep de rollen bepaalde.

Ik schrijf blijspelen, thrillers, drama’s, historische- en projecttoneelwerken. Voor kinderen, jeugd, damestoneel en volwassen toneel.

Kijk op de website van Toneeluitgeverij Vink voor mijn uitgegeven werken die daar ook te bestellen zijn.

In toneelstukken kun je zo enorm veel kwijt. Heerlijk! Zelfs de geschiedenis van een stad of een les / boodschap (op bijv. scholen), zoals dat gezonde voeding en bewegen belangrijk zijn.

Prijzen

De kosten van een toneelstuk lopen nogal uiteen. De tijdsduur van het toneelstuk speelt hierin mee. Daarnaast is een historisch toneelstuk duurder, aangezien hiervoor veel moet worden uitgezocht en nagekeken en het stuk feitelijk juist moet zijn. Maar ook de wensen van de toneelgroep tellen mee in de prijs. Hoe meer wensen, hoe duurder het stuk.

Basiskosten

Kort toneelstuk (tot 1 uur): € 215,-
Middellang toneelstuk (1-1,75 uur): € 305,-
Lang (avondvullend) toneelstuk (2-3 uur): € 405,-

Elke aanvullende wens zorgt dat de prijs iets toeneemt). Ik durf te beweren dat er maar weinig wensen zijn die niet in een toneelstuk op te nemen zijn. Maak dus snel een afspraak voor een uniek toneelstuk op maat.