Portfolio als journalist

Met mijn ruim 15 jaar redactionele- en journalistieke ervaring heb ik heel wat verschillende soorten teksten geschreven. Sinds ik Textburo Steffers heb, is mijn ervaring vooral in de breedte toegenomen. En eigenlijk worden de teksten nog steeds diverser. Daar is het bouwen van websites bij gekomen.

Opdrachtgevers

Ik werk momenteel als redacteur/journalist bij Studio Alphen. Anderhalf jaar lang schreef ik veel voor de regiokaterns van het AD. Voor diverse andere klanten schrijf ik persberichten, zoals voor Ontdek Nieuwkoop/Het Groene Hart van Holland en De Mandarin. Klik op het plaatje en vind linken naar (web)teksten die ik voor hen schreef of die media oppakten.

Journalist
Schrijven persberichten
Schrijven overige (web)teksten

Recent werk

Mijn meest recente werk licht ik graag even uit.

Artikelen voor Studio Alphen

Warmte tijdens 49ste Alphense Huttenbouw kan de pret niet drukken – naar artikel

Alphen UIT den Rijn: experimenteren tijdens vrije inloopmiddagen Maakplaats in bieb – naar artikel

Stichting Help Anders plaatst vier minibiebs in Edelstenenbuurt – naar artikel

Interview en teksten voor Mediamap boek ‘De dood nabij’

Voor SAAM Uitgeverij mocht ik alle teksten, waaronder een interview met de auteur, verzorgen.
(de vormgeving van de mediamap is gedaan door Studio Schreeuwwitje.

Het boek is te koop via:

de webshop van SAAM Uitgeverij

Uitzetten en maken Speurtochten

Voor Kneuts.nl (waarvan ik mede-eigenaar ben) zet ik speurtochten uit. Met de eerste, een fotopuzzelspeurtocht, doen de deelnemers Nieuwkoop aan.

Meer speurtochten volgen spoedig.

Bekijk de speurtochten

Corrigeren boek ‘Alzheimer in Beweging’

Ik heb het handboek ‘Alzheimer in Beweging’ over de AIB-methode van Stichting Alzheimer in Beweging geordend en geredigeerd.

Foto: Gera de Leeuw bedacht de AIB-methode.

Corrigeren boek ‘Ik heb je lief, ik kan niet anders’

Ik heb een autobiografie gecorrigeerd / geredigeerd waarvan het recht op uitgeven in handen is van SAAM Uitgeverij.

Moordmysterie voor Cafés-Canton

Frank van Bovene, eigenaar van Cafés-Canton.nl vroeg mij een moordmysterie te maken om te plaatsen in zijn webshop.

Het moordmysterie ‘De geur van koffie’ vertelt het verhaal over de dood van Olivier le Maître. Was het een natuurlijke dood of is er toch meer aan de hand?

Ga op onderzoek uit en vind de dader!

Het moordmysterie is te koop op Cafes-Canton.nl voor € 19,62, direct te vinden via deze link.

Het Terug in de Tijd tot Nu doeboek

Samen met Studio Schreeuwwitje heb ik het Terug in de Tijd tot Nu Doeboek gemaakt. Wij begrepen namelijk dat het voor sommige senioren een opgave was om de dagen met leuke dingen te vullen. Zeker door de beperkende corona-maatregelen.

‘Het Terug in de Tijd tot Nu Doe boek’ staat vol puzzels, quizzen, raadsels, kleuropdrachten en spelletjes. Met het doeboek hoopten en hopen wij de senioren in onze samenleving enig vermaak te bieden. Dat dit boekje aansloeg, is bewezen. Inmiddels hebben wij al meer dan 750 exemplaren verkocht.

Bestellen kan nog steeds. Ga naar ‘Winkel‘ of ga direct naar het bestelformulier.

Het #Blijfthuis anti-verveling Hulpboek

Corona overviel iedereen, ook mij. Opdrachten vervielen of gingen de ijskast in. Het thuiswerken vierde hoogtij en ook de kinderen kwamen thuis te zitten. Samen met Eske Beumkes van Studio Schreeuwwitje schakelde ik snel en vervaardigde een boekje vol puzzels, raadsels, breinbrekers en knutsels.

Het #Blijfthuis anti-verveling Hulpboek is inmiddels al ruim 150 keer verkocht. Het is nog steeds te koop, vanaf €4,99.
Ga naar ‘Winkel‘ of ga direct naar het bestelformulier.

Crimibox – Dossier Inkt

Voor Crimibox heb ik een moordzaak bedacht, geschreven en in spelvorm gegoten. En dat betrof een diversiteit aan vaardigheden. Ik bouwde en vulde drie websites, zette het ‘slachtoffer’ op de foto, bedacht raadsels en maakte proces verbalen en rapporten.

De digitale moordzaak is te verkrijgen op de website van Crimibox. Voor €15,- is dit ingewikkelde, zeer uitgebreide en complete moordspel te spelen. Alleen of met 1 of 2 anderen.

Redigeren teksten voor webinar

Voor kinderpsycholoog Tischa Neve van Groot & Klein heb ik de teksten voor een hand-out geredigeerd en voor een flyer verzorgd, behorende bij haar webinar ‘Samen met je gezin de nieuwe situatie door!’

Moordmysterie ‘Wie vermoordde Beatrijs van Dokkum

Ik schreef een moordmysterie voor een vriendenweekend. Toen corona kwam, besloot ik het spel te veranderen naar een ‘in-mijn-eentje-te-doen-moordspel.

Dit moordmysterie is voor €6,99 te bestellen in de Winkel en is te spelen door 1 tot 4 personen. 5 Kwartier speurplezier.


Lespakket met website ‘Reis door de geschiedenis van Nieuwkoop’

Voor het project Nieuwkoop 750 jaar maakte ik een compleet lespakket op twee niveaus voor de Nieuwkoopse scholen. Daarbij zorgde ik voor een uitgebreide website speciaal voor kinderen tussen de 6 en 15 jaar.

In het lespakket zitten twee complete lessen. Eén over turfwinning, één over riet snijden. Ik zorgde voor twee niveaus zodat de lessen in groep 3 tot en met groep 8 gegeven kunnen worden.
Bekijk meer over dit lespakket en / of bestel ook een op maat gemaakt lespakket.

Moordgame

De Facebookcommunity Moordgame draaide begin 2019 voor een korte periode. Na een pauze is Moordgame weer alive and kicking. Moordgame is een online en interactief moordspel; een concept dat ik geheel zelf bedacht.

Like of volg de Facebookpagina. De eerdere zaken kun je hier nog altijd spelen. Zorg hierbij dat je naar de allereerste post gaat, dat is dus onderaan alle berichten.

=========================

Ouder werk

Een overzicht van teksten voor ik Textburo Steffers begon, vind je hieronder.

Artikelen + columns Nieuwsblad Haarlemmermeer

Een jaar lang was ik redacteur van Nieuwsblad Haarlemmermeer. Helaas hield deze editie er op 18 december mee op. Mijn artikelen en columns voor dit huis-aan-huisblad zijn te vinden via deze link.

Artikelen Alphen Magjezien

Anderhalf jaar lang heb ik alle teksten – redactioneel en commercieel – voor het magazine ‘Alphen Magjezien’ verzorgd.
Ik nam interviews af, redigeerde persberichten voor het magazine en de website, hield de sociale media bij, bedacht (win)acties, maakte puzzels en verzorgde de coördinatie.
Alle uitgebrachte magazines zijn te vinden in e-papers. Een aantal hiervan:
Alphen Magjezien 4
Alphen Magjezien 5
Alphen Magjezien 9

=========================

Columns

Voor Witte Weekblad Nieuwkoop schreef ik wekelijks een column. Veelal lokale columns, maar soms pakte ik ook een landelijk probleem ter inspiratie.

Lees hier een aantal van mijn columns

=========================

Persberichten

Voor alle vrijwilligersfuncties die ik tot nu toe heb vervuld, heb ik regelmatig een persbericht verzorgd. Hier is er een aantal te lezen.

Op de foto tennisser Thiemo de Bakker tijdens TEAN International, waar ik persvoorlichter was.

=========================

Toneelstukken

De meeste ervaring heb ik met het schrijven van toneelstukken en -teksten. Ik schreef er al zo rond de 70, waarvan er 33 zijn uitgegeven. Vind mijn uitgegeven toneelstukken via Toneeluitgeverij Vink.

=========================

Artikelen Witte Weekblad

Ik was 10 jaar redacteur voor het Witte Weekblad. De Nieuwkoopse editie heb ik het langst onder mijn hoede gehad, de Alphense ook een aantal jaar en de editie voor Kaag en Braassem coördineerde ik ook enige tijd.
Helaas zijn door fusies en het daarbij verdwijnen van websites geen artikelen van mij meer online terug te vinden.

=========================

Nieuwsbrieven

Voor mijn vorige werkgever verzorgde ik diverse malen nieuwsbrieven. Hiervoor nam ik interviews af en verzorgde promotionele teksten.
Daarnaast schreef ik, namens mijn werkgever GHMP, teksten voor de (klanten)nieuwsbrief van Buro Toob.
(door de interne status van de nieuwsbrieven kan ik geen voorbeelden tonen)