Persberichten

Voor alle vrijwilligersfuncties die ik heb gehad, heb ik persberichten geschreven.

Persvoorlichter TEAN International

Naast contacten onderhouden met de media en het regelen van interviewafspraken tussen pers en spelers, schreef ik persberichten voor de landelijke en lokale media en kwam met oneliners in de app. Hieronder een persbericht van de eerste rondepartij van Thiemo de Bakker in TEAN International editie 2016.

Thiemo de Bakker door naar tweede ronde

ALPHEN AAN DEN RIJN – Thiemo de Bakker (28) heeft dinsdagavond 5 september een zakelijke zege behaald op de Duitser Daniel Masur. De Nederlandse nummer 374 van de wereld had in beide sets aan één break genoeg om zijn opponent, die 259ste op de wereldranglijst staat, te verslaan. 

De eerste set plaatste De Bakker de break op 3-3. Alleen op 5-4, toen hij de set mocht uitserveren, kwam hij op 15-30, waarna hij drie punten op rij won.

In de tweede set werd De Bakker iets slordiger. Hij maakte wat makkelijk foutjes. Maar Masur profiteerde hier niet van. Op 2-2 was het de Nederlander die de opslag van Masur afsnoepte. De game die daarop volgde, werd een gevecht, waarin De Bakker maar liefst zeven breakpunten op rij tegen kreeg. Veelal eigen fouten lagen hieraan ten grondslag. Op het zevende breakpunt sloeg hij een ace, waarna hij voor het eerst in de game op voordeel kwam. Direct sloeg hij toe. Masur klampte weer aan. In de servicegame die daarop volgde, sloeg De Bakker de ene na de andere winner en kwam overtuigend op 5-3. De servicegame van Masur liet hij vervolgens enigszins lopen. De Duitser maakte, op love, de 5-4. De Bakker kon uitserveren en deed dit.

De Bakker reageerde na afloop: ‘De wedstrijd was wel okee. Ik heb maar één moeilijke servicegame gehad. De eerste set speelde ik echt goed, elke game zat ik er in. In de tweede set nam ik een beetje gas terug. Dat was niet nodig, maar het was voldoende voor de winst.’

De Bakker speelt zijn tweede ronde tegen de nummer 6 geplaatste Duitser Yannick Maden. De Duitser won zijn partij vrij gemakkelijk van Karim-Mohamed Maamoun in 6-0 en 6-2.

===========================

Speler, regisseur en pr-dame kerkmusicals

Elke 5 jaar zetten wij met gemeenteleden van de kerk en enkele anderen een musical op de planken. Afgelopen jaar was dit Mozes. Het achteraf verslagje voor de kerkelijke website:

Drie keer musical Mozes in de kerk

TER AAR – De gereformeerde kerk stond vrijdag 22 en zaterdag 23 juni volledig in het teken van de musical Mozes. De ramen waren geblindeerd met grote, zwarte zeilen en een prachtig podium was in elkaar getimmerd en fraai aangekleed door diverse handige handen.

De kijkers, 350 mensen, jong en oud, waanden zich voor een ruime 2 uur aan het Egyptische hof, afgewisseld met de hete woestijn op weg naar het Beloofde land. De musical vertelt het levensverhaal van Mozes. Van een jongeman die leeft aan het weelderige Egyptische hof als zoon van de dochter van de farao, een moord pleegt en 40 jaar rondzwerft in de woestijn, het volk naar het Beloofde land leidt tot zijn laatste beklimming van de Sinaï waar hij wordt opgenomen in de hemel.

Prachtige liederen werden meerstemmig gebracht, waarvan vooral ‘Murmeren’ veel indruk maakte. Mooie lichten, goed geluid en vooral het enthousiasme van de spelersgroep, onder leiding van Greetje Griffioen-Besemer, zorgden bij zowel kijkers als de spelers zelf voor een onvergetelijke ervaring. Zaterdagavond dook, inmiddels traditie, een groepje spelers het Aarkanaal in. Brrr.

Op dit moment wordt gekeken of de musical wellicht nogmaals kan worden opgevoerd. Er is interesse vanuit Zevenhoven en vanuit Alphen aan den Rijn. Dus hebt u de musical gemist, wellicht krijgt u een herkansing. Of u komt lekker nog een keer kijken.

Foto bij dit bericht is gemaakt door Cara Yuan

===========================

En de aankondiging van de reprise van Mozes in Alphen aan den Rijn:

Musical Mozes in Sionskerk

ALPHEN AAN DEN RIJN / TER AAR – De musical Mozes, die in juni gespeeld werd in de gereformeerde kerk in Ter Aar, gaat op herhaling. De reprise is vrijdag 2 en zaterdag 3 november in de Sionskerk in Alphen aan den Rijn.

De musicalgroep van de Ter Aarse gereformeerde kerk is uitgenodigd door de Sionskerk en Baptistengemeente Ichthus om de musical nog tweemaal op te voeren in Alphen aan den Rijn.

De musical Mozes begint aan het Egyptische hof, waar de jonge Mozes, een Hebreeër, rondloopt als de geadopteerde zoon van een de dochter van de farao. Het doodslaan van een Egyptische opzichter maakt een einde aan zijn verblijf in het paleis. Mozes vlucht voor 40 jaar naar de woestijn. Als God hem roept om het volk te bevrijden, volgt hij zijn roeping. Samen met zijn broer Aäron gaat hij naar de farao om toestemming te vragen voor de viering van het offerfeest met het (slaven)volk. De farao weigert. Tien plagen volgen. Pas na de tiende plaag, als alle oudste zonen van Egypte gestorven zijn, laat de Farao hen gaan. Mozes’ Egyptische jeugdliefde Merit, gaat mee. Al snel echter zet de farao de achtervolging in. Bij de Schelfzee redt God Mozes en het volk. Het Egyptische leger komt om. Het volk danst en zingt voor God die hen bevrijdt heeft.

Tocht door de woestijn
Dan volgt de tocht door de woestijn. Al snel begint het gemopper. Het volk wil een zichtbare God. Wanneer Mozes op de berg aan het bidden is, maakt Aäron een beeld voor het volk dat zij kunnen aanbidden. God is woest, maar Mozes haalt hem over om toch met zijn volk verbonden te blijven. Daarop brengt Mozes het volk de tien geboden als houvast. Mozes’ tijd op aarde zit erop. Hij beklimt nog één keer de berg Sinaï waar het volk op bijzondere wijze afscheid van hem neemt.

Gratis toegang
De voorstellingen zijn vrijdag 2 en zaterdag 3 november om 19:30 uur in de Sionskerk aan de Meteoorlaan in Alphen aan den Rijn. Plaatsen zijn gratis en te reserveren via mozes@ichthus.nu. Geef het aantal kaarten, de datum en je naam door.

Het posterontwerp bij dit bericht is gemaakt door Mirjam de Vries

===========================

Open toernooicommissie TV Ter Aar

Voor het open toernooi bij mijn tennisvereniging ben ik onderdeel van de kook- en barcommissie. Daarnaast verzorg ik de PR. Sinds 2 jaar organiseren wij ook een winterweekendtoernooi in Nieuwkoop. Dit is daarvan het persbericht:

Tennissen in open weekendtoernooi TVTA

TER AAR – De Aarlanden open toernooicommissie van Tennisvereniging Ter Aar verzorgt ook dit jaar een open Winterweekendtoernooi in Sportcentrum Nieuwkoop. Het toernooi staat gepland voor zaterdag 26 en zondag 27 januari, en zaterdag 2 en zondag 3 februari.

Net als vorig jaar is het de bedoeling om vooral een gezellig tennistoernooi te organiseren waarbij speelplezier voorop staat. Het toernooi is voor iedereen toegankelijk; leden van TVTA, deelnemers van het Open Aarlandentoernooi, tennisliefhebbers die regelmatig tennissen in Sportcentrum Nieuwkoop, maar ook alle andere tennissers uit de regio die via dit toernooi kennismaken met de mogelijkheden van Sportcentrum Nieuwkoop.  

Er wordt gespeeld in de categorieën dames-, heren- en gemengd dubbel. De duo’s worden ingedeeld in poules op actuele ranking. Ieder koppel speelt minimaal 2 keer. Het toernooi is geen officieel KNLTB-toernooi, er wordt niet gespeeld om punten voor de ranking. Inschrijven kan via www.toernooi.nl (Weekendtoernooi TV Ter Aar).

Naast tennissen zijn er alle dagen broodjes te bestellen en wordt op beide zaterdagavonden een maaltijd geserveerd. Dus ook aan de inwendige mens is gedacht.

Mochten er vragen zijn of lukt het inschrijven niet, mail dan naar januiteraard@gmail.com.