Het Persbericht niveau 2 schrijf ik met een kort telefonisch interview (10-15 minuten), eventueel door de klant via de mail aangevuld met enkele gegevens. Bij de prijs inbegrepen, zit 1 correctieronde. Een extra correctieronde kost € 15,-
Voorbeelden
Hieronder vind je enkele voorbeelden van een Persbericht Niveau 2. De voorbeelden zijn geschreven in opdracht van GHMP voor het magazine Alphen Magjezien.
‘s Molenaarsbrug
ALPHEN AAN DEN RIJN – Sinds een paar maanden staan Selina en Martin Kalkhoven aan het roer van Restaurant ’s Molenaarsbrug. Met Selina als dochter van vorige eigenaar Jan Zaal, vormen zij de derde generatie Zaal in het pand, dat sinds 1650 aan de Oude Rijn staat.
De grote verbouwing is net achter de rug. ‘Alles is eruit gehaald. Van de betonnen vloer tot het plafond. De benedenverdieping is geheel vernieuwd. Alleen het balkon en de singels moeten nog worden gedaan, maar we vonden 2 maanden dicht gaan voor de gasten lang genoeg.’
Martin en Selina hebben bergen verzet. ‘Samen met veel vrienden en familie. We prijzen ons gelukkig met zoveel helpende handen.’ Om de helpers te bedanken, hield het echtpaar een proefavond. ‘De maandag voor de opening konden zij, samen met het personeel dat mensen mocht uitnodigen, de nieuwe kaart proeven. Met de reacties op deze generale repetitie konden we nog mooi wat zaken aanpassen.’
Donderdag 12 oktober heropende ’s Molenaarsbrug. ‘We wilden de Alphense restaurantweek die 19 oktober begon, meedraaien om ook nieuwe gasten kennis te laten maken met onze kaart en nieuwe huisstijl, die gericht is op een breder publiek. Alle dagen zaten we vol, we hebben 600 man over de vloer gehad. Een echte vuurdoop. We gingen zelfs extra op zondag open. En de reacties waren positief.’
’s Molenaarsbrug biedt, naast de kaart, een 3- en 4-gangen menu. ‘Elke 2 a 3 maanden willen we de kaart vervangen. Met ook altijd gerechten buiten de kaart. We spelen in op de seizoenen en bieden bijvoorbeeld ook asperges en mosselen aan. De kaart maken wij in overleg met het personeel, zodat het gerecht een eigen signatuur krijgt en zij er trots op zijn. Want dat proef je terug.’
Op eerste kerstdag serveert ’s Molenaarsbrug een 6-gangendiner. ‘Deze avond zat in januari al vol. Ook de reservelijst is vol. Sommige gasten komen al voor het 42ste jaar.’ De weken voor kerst ontvangt ’s Molenaarsbrug veel bedrijven die aanschuiven voor een kerstdiner van 3-, 4- of 5-gangen. Reserveren is nog mogelijk.
www.molenaarsbrug.nl
=========================
Perron3
BOSKOOP – Perron3 Foods&Drinks biedt een Fresh Food beleving in het oude stationsgebouw van Boskoop. Alles wordt er vers bereid.
Eqbal Mangal zette, samen met Jessica Clarisse, Perron3 op. ‘Ons concept is Fresh Food,’ vertellen zij. ‘Alles wat wij maken, is vers. De frieten bijvoorbeeld – daarmee werden we zelfs 6de in de AD friettest – maar ook alle groenten worden zelf gesneden. Onze hamburgers kruiden we zelf en we maken zelf de bolognesesaus voor de pasta.
Ook onderscheidt Perron3 zich door zijn volledig open keuken. ‘De klant kan precies zien wat wij doen en maken. Dat staat voor ons voor belevenis.’
De monumentale stationshal waarin Perron3 huist, stond 10 jaar leeg. ‘Toen wij erin trokken, was het echt een bouwval. We hebben het vanaf nul opgebouwd. Inmiddels zijn wij 14 maanden open. Boskopers, maar ook mensen buiten Boskoop, weten ons inmiddels te vinden. We hebben een uniek concept. We zijn geen volwaardig restaurant, maar ook geen snackbar. We zijn eigenlijk alles. Jong en oud, wit, geel en bruin, echt een mix aan mensen, komt hier binnen voor een hapje, drankje, ontbijt, lunch of maaltijd. We doen aan catering en zijn de locatie voor het vieren van verjaardagen, partijen en babyshowers.’
Eqbal en Jessica proberen, samen met hun team, ook graag dingen uit. ‘Soms hebben we aparte gebakjes die mijn zus Sonja maakt,’ vertelt Eqbal. ‘Maar we hebben ook een keer Marokkaanse pasteitjes gehad. En er kwam vraag naar chips. We besloten het te maken en te laten proeven. De reacties waren goed, dus nu komt de chips standaard bij de tosti. Verder was er vraag naar High Tea en ook aan deze vraag hebben wij gehoor gegeven. We luisteren naar onze klanten.’
Meneer Vink
Een bijzonder gerecht op de kaart is de Vinkburger. Meneer Vink was van 1960 tot 1985 de Boskoopse stationschef. ‘Heel veel mensen kennen hem van vroeger. De Vinkburger is echt op zijn aanwijzingen gemaakt. Hij komt hem ook nog steeds wel eens proeven.’
www.perron3.com