Pension aangespoeld

Gevonden op www.rietpluim.nl

SOEST – Op 12 en 13 april spelen we Pension Aangespoeld (oorspronkelijke titel: ‘Alle kokosnoten en bosjesmannen bij elkaar’). Dit blijspel in vier bedrijven verhaalt over vier schipbreukelingen die op een verlaten eiland aanspoelen. Allemaal dragen ze een groot geheim met zich mee. Hoe houden ze dat verborgen op zo’n eiland? En komen ze ooit nog thuis?

Als ‘kapitein’ Louise hun schip op de klippen laat lopen, spoelen Marijn, Nicolien, Mascha en zij aan op een verlaten eiland. Ontredderd en angstig gaan ze op verkenningstocht over het eiland. De één ontdekt hout om een hut te maken, de ander ontdekt een pensionnetje met te huren kamers, waar vreemd genoeg nooit iemand thuis lijkt te zijn. Eigenaren Kees en Mariët hebben nog nooit gasten gehad en doen niets anders dan kibbelen.

Niet alleen kakkerlakken en malariamuggen zorgen voor onrust. Het regent kokosnoten, met de nodige gevolgen én alle vier de dames dragen een geheim met zich mee. Marijn heeft een ‘klein’ drankprobleem, Nicolien is een echte sjans en de ‘grande dame’ Mascha is net van haar man af en voelt zich vooral erg zielig. En Louise? Zij zag niet alleen haar schip, maar ook haar bedrijf op de klippen lopen en haar man is met de noorderzon vertrokken. Als pessimisme een naam zou hebben, heet het Louise.

Ook een ontmoeting met de sociaal gestoorde vogelwetenschapper Maarten zorgt voor opschudding. Hij is op zoek naar een zeldzaam vogeltje en lijkt zich niet om de drenkelingen te bekommeren, hoewel hij ze makkelijk in huis kan nemen. En dan duikt er ook nog een stel bosjesmannen op met niet al te vriendelijke bedoelingen…

De hilarische en komische verwikkelingen en – vooruit – amoureuze advances in dit stuk zorgen voor een avond met een gulle lach. En dan weten we nog niet eens welke geheime missie Kees eigenlijk op het eiland bracht…

Pension Aangespoeld is geschreven door Anke Steffers (oorspronkelijke titel: ‘Alle kokosnoten en bosjesmannen bij elkaar’).

Wil je weten hoe dit komische stuk afloopt, dan ben je op 12 of 13 april van harte welkom in De Rank aan de Soesterbergsestraat 18 te Soest (bij de Wilhelminakerk). De voorstellingen beginnen om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur.

Kaarten (9,50 euro) zijn vanaf nu te reserveren bij:

Hans van Lidth de Jeude
Ereprijsstraat 165, Soest
Tel. 06- 227 092 55

Henk Hagen
Lange Brinkweg 25, Soest
Tel. 06- 344 241 14

Daarnaast is het mogelijk om kaarten te halen bij Discus Hilhorst aan Steenhoffstraat 34. Je kunt er gewoon bij de kassa om vragen. Openingstijden Discus Hilhorst (ma 13:00-8:00, di t/m vr 09:00-18:00 en zaterdag: 09:00-17:00

Bron: www.rietpluim.nl

Cast en crew Pension Aangespoeld

Auteur: Anke Steffers
Regisseur: Franca van Dalen
Souffleur: Marja Kok
Licht & Geluid: Jan Starink en Ralph Coesmans
Decor: o.l.v. Henk Hagen en Johnny Traa

Rolverdeling:
Marijn – Denise
Nicolien – Marit Suurland
Mascha – Rita van Meurs
Louise – Jannie van Zeland
Maarten – Sergei van der Hoef
Kees – Hans van Lidth de Jeude
Mariët – Helma Starink

Leave a Comment