Recent werk Anke Steffers op een rij

Mijn lijstje met teksten die ik voor opdrachtgevers schrijf, wordt vanzelfsprekend steeds langer. Onder het tabblad ‘Mijn werk‘ is mijn meest recente werk te vinden. Het geeft een beeld van hoe divers mijn teksten zijn en daarnaast natuurlijk een idee van hoe ik schrijf.

Geplaatst in nieuws | Een reactie plaatsen

Nieuwe CS:NK-moordzaak

Eén van mijn opdrachten is de promotie, organisatie en invulling voor het jubileumjaar Nieuwkoop 750 Jaar. Hieronder valt onder andere het verzinnen en schrijven van moordzaken voor het interactieve Facebookspel Crime Scene Nieuwkoop, dat ik zelf bedacht heb.

Vandaag is een nieuwe moordzaak begonnen. Doel is de Nieuwkoopse geschiedenis te laten herleven, maar vooral een spannend verhaal te brengen en interactie teweeg te brengen met Nieuwkopers, maar ook met mensen buiten dit dorp. Daarnaast hopen we met het spel de mensen warm te krijgen voor komend jaar, waarin 750 jaar Nieuwkoop groots gevierd wordt.

De inleiding voor de nieuwe moordzaak ‘Moord opde bakkersvrouw’, die zich afspeelt in 1910, met daarbij de link naar de desbetreffende Facebookpagina vind je via deze link.

Het Reghthuysplein in 1905. De situatie in 1910 zal redelijk evenredig geweest zijn.
Geplaatst in nieuws | Een reactie plaatsen

Website Nieuwkoop 750 Jaar in de lucht

Als lid en coördinator van de stuurgroep Nieuwkoop 750 Jaar heb ik de eer gehad een website voor het jubileumjaar (in 2020) te maken.

De website was wel al even online, maar inmiddels is hij in de vorm gegoten waarvan we nog ruim 1,5 jaar gebruik kunnen maken om al onze activiteiten aan te kondigen en daarnaast oproepen én het laatste nieuws / persberichten te plaatsen.

Ik heb de vormgeving gedaan, de teksten voor de website geschreven en ik ben de webmaster. Het is geen unieke website te noemen, aangezien ik een ‘WordPress Theme by MH Themes‘ heb gebruikt. Maar de website is overzichtelijk, in de (kleur)stijl van het logo (gemaakt door Buro Toob) en biedt alles wat nodig is om het jubileumjaar een podium te geven.

De homepage van de website www.nieuwkoop750.nl

Daarnaast beheer ik de Facebookpagina van het project. Social media is natuurlijk onmisbaar in deze tijd.

De Facebookpagina van het project Nieuwkoop 750 Jaar

Uniek project

Het project 750 Jaar Nieuwkoop is uniek. We denken alles uit in een stuurgroep en spreken erover met de gemeente. Daarnaast weten veel andere initiatiefnemers ons te vinden en gieten hun (soms al bestaande) ideeën in een ‘Nieuwkoop 750 Jaar’-vat, zodat het programma zeer breed en gevarieerd is. Het jaar 2019 gebruiken we als aanloopjaar waarin ik onder andere het interactieve Facebookspel Crime Scene Nieuwkoop ben opgestart.

Ik krijg heel veel vrijheid en heb een heel groot gedeelte van het project zelf uitgedacht en ingebracht.

Neem gerust een kijkje op de website www.nieuwkoop750.nl.

Geplaatst in nieuws | Een reactie plaatsen

‘Rabo Minimaster verscherpt focus’

Ik mocht voor Rabobank Groene Hart Noord een artikel verzorgen over Chris Bakker van J.N. Bakker en Zonen in Oude Wetering. Chris volgde een Minimaster bij de Rabobank.

Het artikel is geplaatst in het aprilnummer van het Rabo ledenmagazine ‘Dichterbij’ voor leden uit de regio Groene Hart Noord.

Geplaatst in nieuws | Een reactie plaatsen

Game Over door Zoldertejater

Gevonden op www.theaterdebussel.nl/programma

OOSTERHOUT – Toneelvereniging Zoldertejater speelt zaterdag 11 en zondag 12 mei in Theater de Bussel aan de Torenstraat 10 het jeugdtoneelstuk ‘Game Over’.

Claire en Bente kennen elkaar niet goed en zijn heel verschillend. Claire is stoer, durft veel en is soms brutaal. Bente is slim en vooral erg stil. Toch hebben ze één overeenkomst: ze hebben allebei straf en moeten nablijven op school.

Als Claire een grote kist vindt, worden Claire en Bente opgeslokt in een levensechte computergame. De GameKing is de gemene baas van het computerspel en wil ze voor altijd opsluiten in het spel. De meiden mogen het spel alleen verlaten als ze alle levels weten uit te spelen. Als ze hun 3 levens verliezen, zijn ze Game Over en zullen ze voor altijd gevangen blijven.

Claire en Bente kunnen het niet alleen en hebben ook JOUW hulp nodig! Help jij ze ontsnappen aan de GameKing op 11 en 12 mei in Theater de Bussel? Deze familievoorstelling is voor het hele gezin!

Kaarten reserveren

Vlog repetities Zoldertejater

Geplaatst in nieuws | Een reactie plaatsen

Onderwereldhotel De Zilveren Zee

Gevonden op www.parkvilla.nl

ALPHEN AAN DEN RIJN – Theatergroep Een Beetje Stuk speelt zaterdag 29 juni het toneelstuk ‘Onderwereldhotel De Zilveren Zee’ van auteur Anke Steffers in het ParkVilla Theater.

Deze misdadige klucht gaat over hotel De Zilveren Zee waar de zaken niet zo goed gaan. De gasten blijven weg, de rekeningen stapelen zich op en de computer is aan vervanging toe. Er moeten plannen bedacht worden om het hotel weer vol te krijgen. Gelukkig melden er zich een paar geheimzinnige gasten aan, maar wat voeren die in hun schild?

Een Beetje Stuk

Een Beetje Stuk maakt theater met mensen die normaal gesproken wat minder in de spotlights staan. Dat kan komen doordat ze niet zo makkelijk aansluiting vinden bij groepen, het gevoel hebben dat ze niet genoeg ‘in huis hebben’ om zichzelf een plekje in de spotlights te geven of doordat hun situatie zo is dat het gewoonweg nog niet gelukt is.

Het team van Een Beetje Stuk

Iris Maletzky en Marleen Knijnenburg zijn de regisseurs van Een Beetje Stuk. Zij kijken samen met de acteurs hoe het toneelstuk eruit gaat zien.

Een Beetje Stuk zou geen voorstellingen kunnen maken zonder de hulp van de vaste decor- en techniekgroep, vrijwilligers en het bestuur.

Kaartverkoop

Kaarten kosten € 12,50 en zijn te reserveren via Parkvilla

Geplaatst in nieuws | Een reactie plaatsen

Pension aangespoeld

Gevonden op www.rietpluim.nl

SOEST – Op 12 en 13 april spelen we Pension Aangespoeld (oorspronkelijke titel: ‘Alle kokosnoten en bosjesmannen bij elkaar’). Dit blijspel in vier bedrijven verhaalt over vier schipbreukelingen die op een verlaten eiland aanspoelen. Allemaal dragen ze een groot geheim met zich mee. Hoe houden ze dat verborgen op zo’n eiland? En komen ze ooit nog thuis?

Als ‘kapitein’ Louise hun schip op de klippen laat lopen, spoelen Marijn, Nicolien, Mascha en zij aan op een verlaten eiland. Ontredderd en angstig gaan ze op verkenningstocht over het eiland. De één ontdekt hout om een hut te maken, de ander ontdekt een pensionnetje met te huren kamers, waar vreemd genoeg nooit iemand thuis lijkt te zijn. Eigenaren Kees en Mariët hebben nog nooit gasten gehad en doen niets anders dan kibbelen.

Niet alleen kakkerlakken en malariamuggen zorgen voor onrust. Het regent kokosnoten, met de nodige gevolgen én alle vier de dames dragen een geheim met zich mee. Marijn heeft een ‘klein’ drankprobleem, Nicolien is een echte sjans en de ‘grande dame’ Mascha is net van haar man af en voelt zich vooral erg zielig. En Louise? Zij zag niet alleen haar schip, maar ook haar bedrijf op de klippen lopen en haar man is met de noorderzon vertrokken. Als pessimisme een naam zou hebben, heet het Louise.

Ook een ontmoeting met de sociaal gestoorde vogelwetenschapper Maarten zorgt voor opschudding. Hij is op zoek naar een zeldzaam vogeltje en lijkt zich niet om de drenkelingen te bekommeren, hoewel hij ze makkelijk in huis kan nemen. En dan duikt er ook nog een stel bosjesmannen op met niet al te vriendelijke bedoelingen…

De hilarische en komische verwikkelingen en – vooruit – amoureuze advances in dit stuk zorgen voor een avond met een gulle lach. En dan weten we nog niet eens welke geheime missie Kees eigenlijk op het eiland bracht…

Pension Aangespoeld is geschreven door Anke Steffers (oorspronkelijke titel: ‘Alle kokosnoten en bosjesmannen bij elkaar’).

Wil je weten hoe dit komische stuk afloopt, dan ben je op 12 of 13 april van harte welkom in De Rank aan de Soesterbergsestraat 18 te Soest (bij de Wilhelminakerk). De voorstellingen beginnen om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur.

Kaarten (9,50 euro) zijn vanaf nu te reserveren bij:

Hans van Lidth de Jeude
Ereprijsstraat 165, Soest
Tel. 06- 227 092 55

Henk Hagen
Lange Brinkweg 25, Soest
Tel. 06- 344 241 14

Daarnaast is het mogelijk om kaarten te halen bij Discus Hilhorst aan Steenhoffstraat 34. Je kunt er gewoon bij de kassa om vragen. Openingstijden Discus Hilhorst (ma 13:00-8:00, di t/m vr 09:00-18:00 en zaterdag: 09:00-17:00

Bron: www.rietpluim.nl

Cast en crew Pension Aangespoeld

Auteur: Anke Steffers
Regisseur: Franca van Dalen
Souffleur: Marja Kok
Licht & Geluid: Jan Starink en Ralph Coesmans
Decor: o.l.v. Henk Hagen en Johnny Traa

Rolverdeling:
Marijn – Denise
Nicolien – Marit Suurland
Mascha – Rita van Meurs
Louise – Jannie van Zeland
Maarten – Sergei van der Hoef
Kees – Hans van Lidth de Jeude
Mariët – Helma Starink

Geplaatst in nieuws | Een reactie plaatsen

Avondje lachen, gieren, brullen met toneelvereniging Wim Hildering

Gevonden op www.zandvoorstecourant.nl

ZANDVOORT – Vrijdag 12 en zaterdag 13 april speelt toneelvereniging Wim Hildering het stuk ‘1,2,3 HOPPA’ in theater De Krocht. Het is een blijspel geschreven door Anke Steffers en geregisseerd door Kick Boomgaard.

In dit komische toneelstuk wordt de toeschouwer meegenomen met vier collega’s die een week gaan survivallen als teambuildingsactiviteit. Deze vier collega’s hebben allemaal zo hun eigenaardigheden. Denk hierbij aan smetvrees, een matige conditie, te veel enthousiasme en een manager die moeite heeft met loslaten. Zij worden bijgestaan door een drill-instructrice die ze bijna tot wanhoop drijft…

Bent u ook zo benieuwd wat er zich allemaal in het bos af gaat spelen? Ga dan vrijdag of zaterdag naar theater De Krocht en beleef een avondje lachen, gieren en brullen! Kaarten voor 1, 2, 3 HOPPA zijn voor € 7,50 per stuk te koop bij Bruna Balkenende (Grote Krocht 18, Zandvoort). Indien er nog kaarten beschikbaar zijn, worden die verkocht aan de deur van het theater aan de Grote Krocht.

Het toneelstuk begint beide avonden om 20.15 uur.

Geplaatst in nieuws | Een reactie plaatsen

Blog #7 – Taakstraf

“U had geen menu aangeslagen, toch?” vraag ik de meneer van de Burger King. Hij mompelt iets onverstaanbaars. Praten, daar doet deze man niet aan. Geen ‘Hallo’, geen ‘Wat kan ik voor u doen?’ of ‘Kan ik uw bestelling aannemen?’. Op het moment dat ik aan de beurt ben, kijkt hij enkel even op van de kassa. Alleen de prijs van mijn bestelling, 9,55 euro, spreekt hij uit. En nog net ‘Hier eten of meenemen?’

Terwijl hij bezig gaat met mijn bestelling speuren mijn ogen de prijsborden af. Zoekend naar de prijs van een Whopper met kaas en een twisterfriet met mayonaise. Ik vind 9,55 namelijk wel heel veel geld voor twee producten. Geen aparte prijs te vinden. Wel de menuprijzen. Allemaal onder de 9 euro…

Als de meneer terugkomt met mijn meeneemzak met Whopper en frietjes twijfel ik. Hij vervult vast een taakstraf en hoopt dat zijn uren snel door een leidinggevende worden afgevinkt. Want als dit wel zijn werk is, moet hem even worden uitgelegd, dat hij te maken heeft met klanten.

Toch besluit ik hem naar de prijs van een Whopper met kaas te vragen. Hij noemt een bedrag van 6 euro nog iets. “Maar een menu is onder de 9 euro? Hoe kan dit dan boven de 9 euro zijn?”. Zijn leidinggevende kent hem schijnbaar, want hij neemt het direct over. “Problemen?” Ik vraag hem of ik er alsnog drinken bij kan nemen, zodat mijn bestelling een menu wordt. “Ik hoef wel geen drinken, maar ja…” De meneer twijfelt een seconde. En ja hoor, daar komt de volgende; zijn chef denk ik. “Waarom doen jullie zo ingewikkeld? Mevrouw, wij maken er een menu van en u krijgt gewoon wat geld terug.” Hij stopt me 30 cent in mijn handen en ik pak de beker cola aan.

De dinsdag later. Wederom loopt het opmaken van mijn krant uit. Ik besluit een appje te sturen naar de eigenaresse van Sportcentrum Nieuwkoop waar ik een uurtje later tennisles heb. ‘Hoi Muriel, mag de frituur aan dat ik in het sportcentrum eet om half 8?’, schrijf ik. ‘Geen probleem’, krijg ik direct terug.

Als ik een uurtje later in Nieuwkoop aankom, staat Muriel me al op te wachten: “Ik heb iets veel beters voor je. Mijn vriend heeft Beef Shanghai gekookt. En we hebben nog een portie over. Da’s toch veel gezonder dan een snack? Ik warm het even op voor je.”

Burger King-meneer, ik hoop dat uw taakstraf er snel op zit.

Geplaatst in blog | Een reactie plaatsen

Blog #6 – ZZP

Helaas, ook ik heb moeten ondervinden dat ZZP niet alleen staat voor Zelfstandig Zonder Personeel. ‘Zelfstandige Zonder Poen’ past mij op dit moment beter.

Positief als ik ben, dacht ik, dat zelf in actie komen naar weer zo snel mogelijk op eigen benen kunnen staan, iets goeds was.

Maar het UWV vindt het maar niks als je als zelfstandige aan de slag wilt gaan. Ja, als je het voor het eerst probeert, dan zijn ze heel begaan en bieden de beste regelingen. Maar als je 12 jaar lang een minuscuul eigen bedrijfje hebt gehad naast je normale werk, met een omzet van 1.000 euro op jaarbasis, dan verdien je geen hulp meer. Ze zien mij schijnbaar als één van die ZZP-ers die niet kunnen aarden bij een baas en keer op keer een poging wagen tot de start van een eigen bedrijfje om keer op keer te ontdekken, dat zij daarvoor niet geschikt zijn.

Eind december besloot ik, zonder er echt serieus over na te denken, de mogelijkheden te onderzoeken voor een eigen bedrijf. Ik zette een website op en won info in. Daarnaast plaatste ik op social media dat ik werk zocht, bij een baas of als freelancer. En toen er inderdaad van meerdere kanten opdrachtgevers met freelanceklussen bij mij aanklopten, dacht ik ‘Het is nu of nooit’.

Dus ja, ik heb in januari best wat uurtjes gestoken in een serieuze start van Textburo Steffers. Dat kostte geld en dat kostte tijd. Maar wat ben ik goed bezig, hè UWV? Fijn hè, dat ik zo snel weer wil verdergaan zonder jullie hulp? En goed hè, dat ik jullie geen poten uitdraai door achterover leunend, slapend rijk te worden? Ik ben toch echt jullie ideale klant?

Maar zo ziet het UWV het niet. De uren die je in de start van je eigen bedrijf steekt, dat zijn uren die zíj niet gaan betalen. Nee, jij bent nu eigen baas. Dus je betaalt jezelf maar. Dat je de eerste 2 maanden geen cent verdient en alleen maar investeert, daar gaat het niet om. Je bent aan het werk. Je gelooft dat je een eigen bedrijf kunt beginnen. Dus dan heb je ons niet (meer) nodig.

En was ik niet die eerlijke Anke, dan had ik gewoon het volle pond – waar ik bijna 20 jaar voor heb gewerkt – gekregen. En had ik niet een vorm van trots, dan had ik niet aan het UWV doorgegeven, dat ik máár 30 uren had gewerkt aan mijn eigen bedrijf. Nee, ik geef 100 uur door. Want zoveel uren waren het toch zeker wel.

Het erge is, dat ik het allemaal nog eens bekeken en berekend heb. En wat blijkt. De website heb ik in mijn ‘vakantie’, eind december, al gemaakt. En Moordgame voelde als werken, maar had een hobbymatige insteek. Hoeveel uren heb ik nu eigenlijk echt gemaakt? Toch die 30?

Patser dat je bent! Moraalridder met je mooie praatjes! Had vaker lui achterover gaan zitten, had je minder goed ingelezen, was minder voorbereid gestart, had je bek gehouden. Gebruik je vrije tijd liever voor zaken die wel iets opleveren! Of nog beter, ga voorlezen in een bejaardenhuis. Daarvoor krijg je meer terug dan van het UWV.

Geplaatst in blog | Een reactie plaatsen