Doeboekje.nl is live

Toen ik in maart 2020 bijna in zijn geheel zonder werk kwam te zitten – mijn freelanceklussen eindigden bijna allemaal abrupt door de komst van corona – ging ik niet bij de pakken neerzitten. Samen met Eske van Studio Schreeuwwitje bedacht ik het concept Doeboekjes.

Wij startten met een doeboekje voor volwassenen die thuis moesten werken en daar ook spoedig de kinderen, en dus thuisonderwijs, bij kregen. Het #Blijfthuis anti-verveling hulpboek wisten wij in een paar dagen te vervaardigen en de verkoop van het pdf-boekje ging leuk.

Senioren

Onderwijl zagen wij hoe de ouderen in verzorgingshuizen, maar ook de senioren die hun huis niet meer uit durfden, eenzamer en verdrietiger werden. Daarop besloten wij een doeboekje te maken voor hen. Vol puzzels, spelletjes, kwissen en ander vermaak om de lange dagen binnen een beetje op te fleuren. ‘Het Terug in de Tijd tot Nu doeboek’ wordt nog steeds verkocht, de nostalgie en het sentiment doet de ouderen goed.

Doeboekje.nl

Omdat zowel Eske als ik bonken energie krijgen van het maken van die boekjes, zijn we het concept verder gaan ontwikkelen. Inmiddels hebben wij drie doeboekjes voor senioren gemaakt (bekijk ze in onze Bol.com-winkel) én zijn we Doeboekje.nl gestart. Organisaties uit allerlei branches (zorg, winkelcentra, vakantieparken enzovoort) kunnen hier een volledig op maat doeboekje laten maken of een bestaand doeboekje laten personaliseren.

Leave a Comment