Dit ben ik

Hallo daar! Leuk dat je een kijkje neemt in mijn ‘paspoort’. Of eigenlijk, in mijn schrijfverleden. Want hoe ben ik eigenlijk op schrijven gekomen? En vooral, wat heb ik dan zoal geschreven?

Nou, een heleboel. Als ‘tig’-er kan ik mijn lijstje met ‘tekstsoorten’ bijna geheel afvinken. Ik denk dat ik alleen nog nooit de tekst voor een stripboek heb geschreven. Maar wat niet is, kan nog komen natuurlijk.

Ik schrijf namelijk al mijn hele leven. Zelfs toen ik nog niet kon schrijven, zette ik wat onleesbare krabbels op papier en las dit vervolgens voor alsof het een echt boek was. Ik was heel jong toen ik mijn eerste boek schreef. Absoluut ongeschikt om uit te geven, maar mijn hoofd ontplofte (en ontploft nog altijd) van idee├źn. Ik heb geschreven voor een huisblad – artikelen en columns – schreef heel veel toneelstukken (hierin heb ik 12,5 jaar een bedrijfje gehad), maakte nieuwsbrieven, schreef webteksten, advertorials, verkoopbrochures en redigeerde boeken.

Foto: Mirjam de Vries

Een heel andere tak van de schrijfsport is het maken van moordspellen. Dit begon met twee interactieve moordspelen – “Moordgame” en “Crime Scene Nieuwkoop / CS:NK” (voor een opdrachtgever) op Facebook. Een heel eigen idee, in de vorm van een community. Vervolgens werd ik detectiveschrijver voor Crimibox. En ik werk met Modern Treasure Hunt aan een hele nieuwe reeks interactieve, online detectivespellen.

Door mijn moorddadige brein (en eerdere ervaring in het schrijven van een aantal Moordspelen) ben ik ook in staat een Moordspel op maat voor jou te produceren.

Voor een project maakte ik een compleet lespakket; mijn achtergrond als juf kwam hierbij goed van pas en in coronatijd ontdekte ik het maken van doeboekjes; ik verzon allerlei raadsels, breinbrekers, puzzels en tijdverdrijf-tips en verkocht een #Blijfthuis hulpboek en een Senioren doeboek. Een leuke samenwerking met Studio Schreeuwwitje.
Inmiddels ben ik ook verantwoordelijk voor de posts op sociale mediakanalen van verschillende opdrachtgevers.

Er zijn dus weinig soorten teksten waarmee ik nog nooit te maken heb gehad. Bij Aanbod staat een lijst met producten die ik op maat kan maken. Maar ook de winkel van Kneuts, een website van Studio Schreeuwwitje en Textburo Steffers, staat vol met kant-en-klaar leuks.

En ik draai mijn hand ook echt niet om voor hele andere soorten teksten en projecten.

Ik wil dus zeggen: Kom maar op! Dan maken we samen iets moois van jouw (ons) idee.

Anke Steffers