Compleet lespakket als cadeau voor Nieuwkoopse scholen

De drie Nieuwkoopse basisscholen hebben een compleet lespakket ontvangen. Een cadeau, omdat Nieuwkoop 750 jaar bestaat. Dit lespakket heb ik mogen maken.

Ik maakte van twee onderwerpen lessen op twee niveaus. Met een leerkrachtenhandleiding, voorleesverhalen, groepsopdrachten en werkbladen. Het lespakket wordt maximaal ondersteund door een website (nieuwkoop750.nl/just4kids).
Een derde les (in het kader van 75 jaar vrijheid) krijgt de bovenbouw van de drie scholen in september.

De scholen kozen zelf van welke onderwerpen ze lessen wilden. Zij kozen voor riet snijden en turfsteken, typische Nieuwkoopse historische beroepen. In de ene les is de verwerking van de stof in groepsopdrachten gegoten, voor de andere les maakte ik een werkblad. De lessen maakte ik extra aantrekkelijk door online voor een puzzel, een fotowedstrijd, een kleurwedstrijd en quizzen te zorgen.

Directeur Marcel Blaauw reageerde namens de drie scholen. “Enorm handig dat het lespakket zo compleet is. Alle klassen gaan het oppakken.”

Les Turfsteken leerkrachtenhandleiding Nieuwkoop 750 jaar
Les riet snijden werkblad Nieuwkoop 750 jaar

Bekijk meer over dit unieke lespakket én de mogelijkheid om zelf een lespakket op maat te bestellen via de speciale pagina.

Leave a Comment