#Blog 9 – Paniek? Heel even dan

Afbeelding: Pexels | Miguel Á. Padriñán

Paniek! Waaaaah! Dat ging er door mij heen toen de intelligente lockdown werd afgekondigd door onze minister-president. Er ging werk wegvallen en de kans op nieuw werk was minimaal. Gelukkig kan ik, nu bijna 2 maanden verder, zeggen; ik red me nog prima.

Want nadat het nieuws ietwat was ingedaald, gingen de raderen draaien. Hoe kon ik de periode overbruggen en vooral; hoe kon ik een product bedenken dat een paar tientjes zou opleveren

Gelukkig had ik sinds een paar maanden een prettig contact met Eske Beumkes. Met haar Studio Schreeuwwitje en haar open staan voor nieuwe dingen met daarbij mijn verlangens naar ideeën kweken, ontwikkelen en uitvoeren, kwamen wij samen op het idee voor een #Blijfthuis boekje voor volwassenen. Want ieders leven stond op zijn kop. Al die ouders die opeens fulltime thuis moesten werken met daarbij het thuisonderwijs aan hun kinderen

En dat ging zeker niet verkeerd. Er was best wat interesse. Ook ging, eigenlijk ook al vanaf het begin, door ons hoofd; Kunnen wij ook iets bedenken voor alle senioren die deze periode op hun kamers in verzorgingstehuizen zitten of aan huis gekluisterd zijn, uit angst voor het virus of vanwege fysieke onmogelijkheden? We besloten verzorgingshuizen aan te schrijven en inderdaad, ook daar klonken positieve geluiden

En zo brachten wij 2 weken na ons #Blijfthuis hulpboek het Terug in de Tijd tot Nu Doeboekje uit. En daarvan hebben we er inmiddels al ruim 600 verkocht

En dan was er nog die memorabele avond dat iemand via LinkedIn contact met mij zocht. Heel onschuldig, eigenlijk zonder achterliggende gedachte. Hij stelde zich voor, ik stelde mij voor en we chatten nog even door. Hij was erg gecharmeerd over het feit dat ik moordspellen maakte. En ineens ging er een lichtje boven zijn hoofd branden. Kon ik geen speciaal koffiemoordmysterie maken voor zijn webshop

De volgende dag belden wij en binnen een paar dagen stond het idee. Om vervolgens, na twee weken, te resulteren in het koffiemoordmysterie ‘De geur van koffie’.

Drie weken na Moordgame CIS was daar dus alweer een moordmysterie. Komt het wellicht door al die uitgewerkte moordzaken dat ik gisteravond bijna een eend vermoordde?

2 thoughts on “#Blog 9 – Paniek? Heel even dan

Leave a Comment