Blog #7 – Taakstraf

“U had geen menu aangeslagen, toch?” vraag ik de meneer van de Burger King. Hij mompelt iets onverstaanbaars. Praten, daar doet deze man niet aan. Geen ‘Hallo’, geen ‘Wat kan ik voor u doen?’ of ‘Kan ik uw bestelling aannemen?’. Op het moment dat ik aan de beurt ben, kijkt hij enkel even op van de kassa. Alleen de prijs van mijn bestelling, 9,55 euro, spreekt hij uit. En nog net ‘Hier eten of meenemen?’

Terwijl hij bezig gaat met mijn bestelling speuren mijn ogen de prijsborden af. Zoekend naar de prijs van een Whopper met kaas en een twisterfriet met mayonaise. Ik vind 9,55 namelijk wel heel veel geld voor twee producten. Geen aparte prijs te vinden. Wel de menuprijzen. Allemaal onder de 9 euro…

Als de meneer terugkomt met mijn meeneemzak met Whopper en frietjes twijfel ik. Hij vervult vast een taakstraf en hoopt dat zijn uren snel door een leidinggevende worden afgevinkt. Want als dit wel zijn werk is, moet hem even worden uitgelegd, dat hij te maken heeft met klanten.

Toch besluit ik hem naar de prijs van een Whopper met kaas te vragen. Hij noemt een bedrag van 6 euro nog iets. “Maar een menu is onder de 9 euro? Hoe kan dit dan boven de 9 euro zijn?”. Zijn leidinggevende kent hem schijnbaar, want hij neemt het direct over. “Problemen?” Ik vraag hem of ik er alsnog drinken bij kan nemen, zodat mijn bestelling een menu wordt. “Ik hoef wel geen drinken, maar ja…” De meneer twijfelt een seconde. En ja hoor, daar komt de volgende; zijn chef denk ik. “Waarom doen jullie zo ingewikkeld? Mevrouw, wij maken er een menu van en u krijgt gewoon wat geld terug.” Hij stopt me 30 cent in mijn handen en ik pak de beker cola aan.

De dinsdag later. Wederom loopt het opmaken van mijn krant uit. Ik besluit een appje te sturen naar de eigenaresse van Sportcentrum Nieuwkoop waar ik een uurtje later tennisles heb. ‘Hoi Muriel, mag de frituur aan dat ik in het sportcentrum eet om half 8?’, schrijf ik. ‘Geen probleem’, krijg ik direct terug.

Als ik een uurtje later in Nieuwkoop aankom, staat Muriel me al op te wachten: “Ik heb iets veel beters voor je. Mijn vriend heeft Beef Shanghai gekookt. En we hebben nog een portie over. Da’s toch veel gezonder dan een snack? Ik warm het even op voor je.”

Burger King-meneer, ik hoop dat uw taakstraf er snel op zit.

Leave a Comment