Blog #4 – Startersprobleempjes

Na een paar weken van heerlijkheden en genoegens had ik deze week toch wat tegenslagen. En dat lag hem vooral aan overheden en instanties.

Ten eerste ontving ik een brief van de Belastingdienst met de melding dat ik belastingplichtig ben. Met mijn hoofdactiviteit, zoals ingevuld door de Kamer van Koophandel en die veelal wordt bepaald op BTW-vrijgesteld, ben ik wellicht één of andere uitzondering. Of toch niet? Want diverse mensen vertelden me dat de Belastingdienst je inschrijving pas in behandeling neemt nadat je bezwaar maakt…

Tweede tegenslag zat hem in het openen van een zakelijke rekening. Het starterspakket van de Rabobank sprak mij hiervoor aan. Twee weken geleden bezocht ik daarom – okee, zonder afspraak – het Rabokantoor in Alphen aan den Rijn. Omdat ik geen bestaande klant was, werd ik weggestuurd met een telefoonnummer waar ik informatie kon inwinnen. Ook kon ik mij online voor een rekening aanmelden. Ik deed dit laatste en kreeg een bevestiging via de mail dat ik binnen 1 werkdag gebeld zou worden. Een week later besloot ik zelf maar te bellen. En wat zei de meneer aan de telefoon: ‘Omdat u nog geen klant bent, moet u eerst bij een Rabobank-kantoor langs om uzelf te identificeren.’ Pardon, daar ben ik geweest, maar ik werd weggestuurd. Hij verontschuldigde zich, maar kon me pas helpen na mijn identificatie.

Schijnbaar heeft de Rabobank geen nieuwe klanten meer nodig dus ik besloot maar gewoon voor de bank te gaan waar ik al jaren particuliere klant ben. Online vulde ik de desbetreffende gegevens in en ik klikte door voor het maken van een afspraak. Beide ING-kantoren in Alphen aan den Rijn hadden een wachttijd van 4 weken. Hoe lang? Ik krijg mijn eerste betalingen al eerder dan over 4 weken, hoor. Gelukkig kon ik in Nieuw-Vennep en Mijdrecht de volgende dag, op meerdere tijdstippen zelfs, wel terecht.

De laatste tegenslag betrof een door mij geplaatste Tweet. Geen idee wat ik fout heb gedaan, maar laat ik het maar een ‘startersprobleempje’ noemen.

2 thoughts on “Blog #4 – Startersprobleempjes

  1. Hoi Anke dit zijn alleen maar ‘overhead” problemen die bijna altijd opgelost worden. Dus geen economische problemen. Sterkte Ruud

    • Hoi Ruud, ik neem inderdaad aan dat het wel goed gaat komen allemaal. Maar ‘t is lastig dat er zo nu en dan niet ietsje meer wordt meegedacht. Groetjes Anke

Leave a Comment