Blog #2 – Heerlijke week

Wat heb ik een interessante en leuke week achter de rug. Zo kom ik mijn werkloosheidstijd wel door.

Vriendin Mirjam had haar camera met foto’s voor mijn website amper opgeborgen, toen alles opeens in een stroomversnelling kwam. Ik had op sociale media te kennen gegeven dat ik op zoek was naar werk. Zowel freelance als bij een baas hadden mijn interesse. Dat leverde direct 2 hele geschikte reacties op. Ook meldde ik mij via Facebook aan voor een fulltimebaan en ook daarvoor ontving ik een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek. Daarnaast had ik een gesprek voor een toneelopdracht. Insteek was, vanzelfsprekend, het schrijven van een toneelstuk, maar uit dit gesprek lijkt veel meer te komen. Wordt dus waarschijnlijk vervolgd.

Maar er kwam ook een freelance-opdracht op mijn pad. 24 Uur op een redactie als redacteur en journalist van een huis-aan-huisblad. En die is, zo goed als, binnen.

Via via kwam mijn naam ook nog eens terecht bij het AD Groene Hart. En dat Groene Hart werd groen. Ik ga er binnenkort van start als freelancer journalist.

Door deze 3 positieve gesprekken besloot ik zelfs de kennismaking met het bedrijf voor die fulltimebaan af te zeggen. Mijn focus komt te liggen op freelancen. Er moet nog van alles geregeld worden, maar niets is onoverkomelijk en de voortekenen zijn gunstig.

En dan was er nog iets energiek positiefs. De afronding van het eerste moordonderzoek van mijn Facebookpagina “Moordgame”. Ik heb een paar mensen echt helemaal dol gedreven, naar het schijnt. Wie had die moord nou toch gepleegd? En toen kwam er ook nog een tweede moord bij. Voor sommigen een reden om te stoppen met speuren, voor anderen een rode doek. Uiteindelijk waagden 29 mensen een gok. Vier mensen hadden het slotakkoord goed. Er was zelfs 1 speler die alle rondes goed zat en ook nog eens de motieven wist te raden. Het was zo spannend die laatste dag.

Je snapt, het was een heerlijke week.

Leave a Comment