Blog #14 – Speurneuzerij

Altijd op zoek naar iets ‘nieuws’ én gemotiveerd door een artikel over speurtochten in het Groene Hart dat ik schreef, besloot ik afgelopen week een speurtocht uit te zetten voor Kneuts.nl. Ik koos voor Nieuwkoop, want dat dorp ken ik goed. Een veilige keus dus en daarbij, Nieuwkoop is gewoon prachtig.

Van tevoren bepaalde ik in welk gebied ik de tocht ging uitzetten. En ik besloot geen route uit te stippelen, maar foto’s te maken van kerken, bruggetjes en andere bouwsels die ik op mijn weg tegenkwam. De vindplaatsen tekende ik in op een kaartje, zodat de speurders weten waar ze moeten zoeken en ter plaatse kunnen uitvogelen welke foto bij dat plekje hoort.

Tjonge, wat had ik er plezier in. Vroeger op de camping waar ik jarenlang in het recreatieteam zat, was ik ook altijd al groot fan van het uitzetten van wandelspeurtochten. Ik ken het klappen van de zweep dus een beetje en weet ook dat er flink wat variatie mogelijk is. Natuurlijk, simpel had ik het mezelf niet gemaakt, maar niets leuker dan een uitdaging, toch?

Thuisgekomen moest ik al mijn vormgeef-skills – heb ik die dan – inzetten om er een goed overzichtelijk geheel van te maken. En ik moet toegeven, ‘t is best heel aardig gelukt. Ik durf zelfs te zeggen dat ik er wel een beetje trots op ben.

De tocht is inmiddels door twee dames en zoon / neefje tot een goed einde gebracht. Hun reacties zijn positief. Ik kan dus bijna niet wachten op het uitzetten van de volgende tocht. Alphen aan den Rijn word de volgende stop, denk ik. Maar kijk niet verbaasd op als je mij opeens met pen, papier en fotocamera door Lemmer ziet struinen.

Leave a Comment