Blog #1 – Op straat

Daar stond ik dan. Op straat. Mijn contract was niet verlengd. Nog nooit eerder meegemaakt. En wat voelde dat vervelend.

Na een jaar van hard werken en alles doen wat in mijn macht lag, was de bikkelharde waarheid een feit. En niet omdat ik iets niet goed deed, niet omdat de werkgever het zo graag wilde, maar simpelweg, omdat er geen werk (genoeg) meer voor mij was.

De laatste week van 2018 werd mij een verplichte vakantie opgelegd, een secundaire arbeidsvoorwaarde schijnbaar. Daardoor was het opeens klaar.

Het leek mij geen fijne vakantie te worden. Wetende dat je de WW in moet en dus ook hele dagen achtereen thuis moet gaan zitten; het benauwde mij enorm. Maar ik ben er niet de persoon naar om bij de pakken te gaan neerzitten, het slachtoffer te gaan spelen. Nee, ik ben als een malle aan de slag gegaan.

Eerst zorgen dat ik mij als werkloze aanmeldde bij het UWV, vervolgens mijn CV updaten op alle vacaturesites, daarna het nakijken van de vaststellingsbijeenkomst van mijn vorige werkgever om een aanvulling op mijn WW te realiseren én daarnaast natuurlijk mijn blik werpen op de toekomst.

Ideeën zat. En tijd zat. Dus wat doe je dan als je Anke bent, je werkt de ideeën uit en brengt ze direct op de markt.

https://www.facebook.com/moordgame

Zo liep ik al maanden rond met het idee voor een Moordgame op Facebook. Een interactief moordspel voor iedereen die van een speurspelletje houdt. Het zat allemaal al in mijn hoofd, het hoefde alleen nog maar uitgewerkt te worden. En natuurlijk net zo belangrijk, mensen moesten het willen spelen.
Binnen een week was ik voorbij de 100 likes en bijna de helft daarvan speurt inmiddels fanatiek mee naar de dader.

Maar ik had natuurlijk nog veel meer tijd over. Van 40 uur werken naar niets, dat is heel wat extra tijd. Ik kan overweg met WordPress, ik heb met bijna alle soorten tekst ervaring, ik heb eerder een eigen bedrijfje gehad en ik geloof in mijzelf als tekstschrijver. Was er een reden om het niet te proberen? Nee dus. Daarom ben ik in het diepe gesprongen en gestart met Textburo Steffers. En tjonge, wat een enorme bonk energie heeft mij dit gegeven. Nog geen 2 weken geleden stond ik op straat, nu ben ik alweer keihard aan het werk.

Leave a Comment